Переобладнання авто на газ: нюанси встановлення, про які не варто забувати

Переобладнання авто на газ

Після того, як ціна бензину подолала психологічний бар'єр – 20 грн за літр, газові заправки стали ще привабливішими для українських водіїв. Переобладнання авто на газ – вибір багатьох автовласників.

Наша компанія VipGaz Center встановлює газобалонні системи на машини більше десяти років, і ми готові поділитися своїм досвідом стосовно того, як відбувається професійний монтаж систем.

Що потрібно для встановлення ГБО

Перше, з чим повинен визначитись автовласник: чи вигідно буде переводити машину на блакитне паливо в його конкретному випадку. Вартість пропан-бутанової суміші дешевша за бензин у 2–2,5 раза, але є кілька факторів, які роблять установлення ГБО ще більш доцільним..

4 причини встановити ГБО негайно:

  1. Активне використання транспортного засобу (за значного щомісячного пробігу окупність і економія від ГБО буде відчутнішою).
  2. Витрати бензину на вашому авто – від 10 литров на 100 км.
  3. Строк заводської гарантії автомобіля закінчився. Інакше при встановленні ГБО на вашу гарантійну машину вона автоматично потрапить до числа негарантійних.
  4. Ви плануєте користуватися цією машиною в найближчі три роки і довше.

Якщо ж ви – «пролісок», який півроку зберігає машину в гаражі, а влітку у вихідні їздить тільки на дачу і назад, то, цілком імовірно, на газ вам переходити особливого сенсу немає.

Що потрібно зробити перед установленням:

  • Пройти попередній техогляд. Але це ще не все, що потрібно для встановлення ГБО.
  • Пройти повну комп'ютерну діагностику всіх систем авто, тому що якщо є проблеми (нехай і неявні) в роботі машини на бензині, то на газу вони проявляться також.

Як техогляд, так і діагностику ми проводимо на нашій станції, і це включено у у вартість установлення.ГБО. Після цього майстри монтують газову систему на вашу машину.

Інсталяція зачіпає три частини авто:

  • багажник (розташовується балон);
  • моторний відсік (кріпляться всі основні елементи ГБО);
  • салон машини (система підключається до ЕБУ, і на передній панелі встановлюється кнопка-перемикач «газ-бензин»).

Після монтажу майстер проводить тестування і налаштування системи. Завершальний етап регулювання проводиться із ввімкненим мотором. Увесь процес триває 4–6 годин – перевести машину на газ можна всього за один день.

Гарантія якісного встановлення

Звертаємо увагу: встановлення повинно проводитися виключно профільними фахівцями. Встановлення на нашій станції дає вам трирічну гарантію на обладнання – це ваша впевненість у надійності обладнання на роки вперед.

Після закінчення робіт власники також отримують сертифікати на встановлене обладнання та акт прийому/передачі машини, переобладнаної для роботи на зрідженому газі. Ці документи є необхідними для реєстрації в ДАІ, адже встановлення ГБО є переобладнанням автомобіля.

Також зверніть увагу на талон на балон. Якщо такого талону немає, то балон, швидше за все, вже використовували до вас. Навіть якщо він виглядає як новенький, у вас немає можливості заглянути всередину і перевірити, чи не проіржавів він повністю зсередини. Такий балон може бути дуже небезпечним. Тільки новий балон з відповідним сертифікатом (конкретним під кожний балон) дає гарантію того, що витоку газу не станеться ні за яких обставин.

Встановлення газобалонного обладнання – прекрасна інвестиція в автомобіль. За умови, що обладнання підібрано коректно і встановлено правильно. Не втрачайте часу – звертайтесь до компанії VipGaz і переводьте свого «залізного коня» на газ!

VipGaz